29 maj 2017
19:00

T-nabben/M-ås Komb (9-m)

Referat: IFK Borgholm U (9-m) - T-nabben/M-ås Komb (9-m)

Matchen startade med 5 pigga minuter från vår sida. Under dessa minuter hinner vi överraska Borgholm och göra 0-1 redan efter 3 minuter. Ett inkast på vänstersidan spelas in till Amanda i mitten som spelar sidledspass över till Stina som laddar för ett långskott. En luftpastej som seglar sig in över målvakten och mot vänstra krysset. Därefter faller vi in i ett spel som inte alls passar oss. Mycket stress och rensningar och vi hittar inte tillbaka till vårt spel. Borgholm kvitterar i 20e minuten genom en bra slagen frispark från straffområdeslinjen. Vi hinner ändra resultatet till 1-2 innan halvleken är slut. Även detta mål kommer genom en frispark men från mittplan. Nora Lägger en lång frispark in mot mål som Anni chansar att gå på. Anni får upp ett långt ben och nästintill karatesparkar in bollen i mål. Med tanke på vårt spel känns det extra skönt när halvtidspipan ljuder och vi får samla ihop oss. Första halvlek slutar 1-2.

I andra går vi ut med en nytändning och det syns att vi vill mer med vårt spel. Vi släpper boll tidigare och tar nya positioner. Även i andra får vi en bra start och gör 1-3 redan efter 5 minuter. Denna gång är det Alice som, med en motståndare som ryggsäck, driver ifrån och dribblar av deras sista spelare. Målvakten kommer dock ut och gör en super räddning men returen studsar ut till Vera som inte gör några misstag utan klipper till på ett i öppen kasse, då målvakten inte hinner tillbaka. 1-4 gör vi 15 minuter in i andra. Bollen går fram och tillbaka i luften på mittplan, tillslut slår Amanda till en perfekt passning fram mot Alice som utnyttjar sin snabbhet och löper ifrån försvararen och denna gång är målvakten chanslös. 1-5 kommer efter 27 minuter. Ännu en frispark en bit in på motståndarnas planhalva. Britta slår in bollen i bortre straffområdet till en alldeles för fri Amanda som sätter dit pannan och nickar in slutresultatet.

Vi tar med oss spelförändringen från första till andra halvlek. Spelar vi vårt spel är vi svåra att möta. Roligt med olika målgörare också.

Nästa match spelas i Mönsterås onsdagen den 7e juni, syns där och då!